Velkommen til UTE.no sin populære klatreskole for barn fra 5-17 år. Klatreskolen har gått i 14 år og vi har hver sesong mer enn 200 barn som deltar fordelt på ca 20 ulike grupper. Skolen starter i februar/september (Uke 6 og 36), varer 14 uker og koster 2795 (2695 for 5-8 år)

Påmelding her

Oppstart VÅR 2024: Mandag 05. februar uke 6

Opplegget

Barn elsker å klatre og buldre. Klatring er en perfekt sport fordi barna får trent styrke og bevegelighet på en god måte, samtidig som de får utfordret seg i forhold til høyde og det å ta ansvar for den en klatrer sammen med. Det viktigste er allikevel at det skal være moro. For de minste har vi derfor lagt opp til mange elementer av lek, mens det er mer fokus på trening for de mer erfarne/eldre barna.
Vi legger vekt på at barna skal lære håndverket klatring på en god måte. De skal lære hvordan en tar på seler, knyter knuter og sikrer hverandre. Vi ønsker også at de skal forstå sikkerhetskjeden i klatring og det ansvaret en har for hverandre når en klatrer. Med ca 20 ulike grupper med opptil 12 barn per gruppe, får vi en god fordeling både i forhold til alder og ferdighet.

Instruktørene

Vi legge stor vekt på å finne dyktige instruktører. Det behøver absolutt ikke være de sterkeste klatrerne, men de som har evne til å kommunisere med barna og lære bort på en god og trygg måte. Instruktørene skal også skrive ned informasjon om hvert enkelt barn slik at dere som foreldre får skriftlig tilbakemelding om barnas utvikling underveis. Våre instruktører bli evaluert etter hver sesong basert på tilbakemeldinger fra dere underveis i kurset, samt gjennom vårt evalueringsskjema.

Vi har 12 års erfaring med klatreskole for barn, og mener vi har utviklet et godt system for hvordan skolen skal gjennomføres. Tilbakemeldingene fra dere foreldre er jevnt over svært gode.

Våre lokaliteter

UTE-hallen
Hoveddelen av klatreskolen foregår i UteHallen, på vegger fra 17 meter og ned til 8 meter. Barna elsker mestringsfølelsen det gir å klatre til topps, eller litt lengre enn sist 🙂. Hallen ligger naturskjønt til ved sjøen nedenfor Ladehammeren og det er gratis parkering. Perfekt å ta seg en gåtur for de voksne mens barna klatrer 🙂

Trondheim Buldresenter
UTE.no har bygget et av Europas beste buldrehaller på mer enn 1000 m2. En del av treningene vil bli lagt hit. Buldrehallen ligger på EC.Dahls området bare noen hundre meter fra klatrehallen. Stiklestadveien 2.

Korsvika
Grunnet vår nærhet til Korsvika har vi også mulighet til å benytte klatrefeltet der på finværsdager i vårsemesteret.

Priser

kr. 2795,-
5-8 årsgruppene 2695,-
Treningsgruppa 1850,- (les info)

Betaling: Skjer elektronisk ved påmelding

Rabatter

Søskenrabatt: Rabatten innebærer at de som har flere barn får kr 500 i rabatt for barn nr 2,3 osv. Dersom du har meldt på flere barn, send oss en mail, så krediterer vi rabatten. Mail: klatring@ute.no

Alle som deltar på klatreskolen vil få et meget godt tilbud på utstyr i UteButikken. Dette informeres det om på første klatreskoledag. Om noen vil kjøpe utstyr før klatreskolen starter så er det bare å ta kontakt i butikken og henvis til deres påmelding.

Alle foreldre av klatreskolebarn har 25% rabatt på våre klatrekurs!

Har du andre spørsmål eller for påmelding av voksne, send en e-post til klatring@ute.no eller ring oss på 99 28 21 23

Oppstart VÅR 2024: Mandag 05. februar uke 6

Partiene

Vi tilbyr klatreundervisning på alle nivåer for alle aldersgrupper. På 5-8 årsgruppa er vi avhengig av at noen av foreldrene er med å sikrer barna fra gang til gang. På 9-12 årsgruppa er det fint om noen av foreldrene er med å sikrer den første gangen. For de foreldrene som vil fortsette å sikre/klatre anbefaler vi å ta enten Ledkortkurs (nybegynnerkurs) eller Topptaukurs (dag 1 av et nybegynnerkurs).

5-8 år

Foreldre får tilbud om Topptaukortet i løpet av semesteret. Tas som egen test. Vi vil ha leker i klatreveggen. Barna vil også få Diplom med opptil 2 utmerkelser/premier hvert semester. Dette er gruppa for de som vil klatre og leke mye. På denne gruppa vil foreldrene få opplæring i sikring iom at de er sammen med barna og sikrer de. Instruktør veileder i første omgang foreldrene til sikringen sitter godt, og deretter fokuserer de på barna og vil komme med klatretekniske råd og tips.

9-12år

Gruppa for de som vil lære sikring på topptau og klatre mye. I starten (1-2 ganger) er det fint om noen av foreldrene er med og sikrer (opplæring vil bli gitt) barna de første gangene slik at barna får klatret mest mulig. Deretter blir det fokus på at barna selv skal lære å sikre hverandre. (Vi bruker 2 sikrere pr klatrer). Denne gruppa skal også bort til Trondheim Buldresenter i løpet av semesteret. Her blir det lek og moro sammen med teknikktrening. Flere av barna/foreldre nøyer seg med å være på denne gruppa i flere år da 10-12 LED er en gruppe for ledklatring og mye mer læring på bakken.

10-12år LED

Gruppa for deg som har gått minst 1-2 semester på 9-12år topptau og som ønsker å lære sikring og klatring på led. På denne gruppa må man være fokusert og lærevillig, og følge godt med på det instruktøren lærer bort. Denne gruppa vil ha noen treninger i Trondheim Buldresenter for å trene teknikk, styrke og ha det moro.

Junior topptau og LED

Dette er gruppene for dem mellom 13 og 16 år. Nybegynnerne vil ha fokus på sikring og topptauklatring, mens viderekommende hopper rett på klatretrening og ledklatring. For å gå på LED må man ha gått minst ett semester på nybegynner eller kunne topptausikring og klatring godt.De som er skikket til det vil bli anbefalt å ta ledkorttesten for å få ledkortet etter endt kurs. Noen av treningene blir i Trondheim buldresenter med fokus på teknikk, styrke og moro.

Opplegget

I nybegynnergruppene vil vi bruke den første treningsøkten til generell informasjon, lære foreldrene sikring, bli kjent med hverandre og barna får klatret i veggene. Det blir de første ukene mye fokus på å lære barna å sikre, men etter hvert dreies fokus over på det klatretekniske med øvelser for å tilegne seg god klatreteknikk. For de som går på videregående kurs, går vi raskere i gang med den klatrespesifikke delen og vektlegger klatring på led, men første treningsøkt får fokus på sikkerhet/oppfriskning. Det er viktig for oss at sikkerheten blir tatt med størst mulig alvor. For at vi skal få dette til, er det viktig at deltakerne forstår det instruktøren sier om sikkerhet. På den yngste gruppen vil treningsopplegget fordre noe oppmøte fra foreldres side. Dette avhenger direkte av barnets evne til å tilegne seg de nødvendige ferdigheter i tausikring.

Utstyr

Sele, tau og taubrems kan lånes fra hallen. Når det gjelder skotøy, må deltagerne besørge dette selv. Det er fullt mulig å bruke hallsko/innesko. Leie av sko i hallen er dessverre ikke mulig til barn. Alle som deltar på klatreskolen vil få et meget godt tilbud på utstyr i UteButikken. Dette informeres det om på første klatreskoledag.

Forsikring

Hvis personlig ulykkesforsikring ønskes, er dette noe deltagerne selv må dekke. Sjekk da at forsikringen også gjelder klatring.

Oppstart VÅR 2024: Mandag 05. februar uke 6

Påmelding her